This Pas Supporter's Blog Is. Powered by Blogger.

KUASA TERENGGANU: TIGA DARI EMPAT AHLI PARLIMEN TERENGGANU SERTAI KABINET

Wednesday, May 15, 2013

Hari ini tumpuan semua pihak terarah kepada pengumuman Kabinet Najib untuk penggal yang baru. Ramai juga yang terkejut apabila wakil-wakil dari UMNO Terengganu banyak yang dipilih dalam kabinet baru kali ini. Jika sebelum PRU 13 yang lalu, hanya seorang wakil Terengganu sahaja yang tinggal dalam kabinet Najib, kabinet baru pula berbeza sama sekali.

Sebelum ini, wakil-wakil Terengganu agak tenggelam. Cuma kali ini, setelah Najib sukar untuk mengisi ahli-ahli kabinetnya, tiga daripada empat ahli parlimen BN Terengganu yang dilantik dalam kabinet dan memegang kementerian yang agak penting, di mana dua daripadanya adalah Menteri Penuh dan seorang Timbalan Menteri.

Hanya Ahli Parlimen Setiu sahaja yang terlepas dari senarai kabinet kali ini iaitu Che Muhammad Zulkifly bin Jusoh. Muka-muka baharu dalam kabinet dari Terengganu kali ini termasuklah:

MENTERI PELAJARAN II: Datuk Seri Idris bin Jusoh
Ahli Parlimen Besut
MENTERI PENERANGAN DAN KOMUNIKASI: Datuk Ahmad Shabery Chik
Ahli Parlimen KemamanTIMB. MENTERI PENERANGAN DAN KOMUNIKASI: Datuk Jailani bin Johari
Ahli Parlimen Hulu TerengganuTahniah dan syabas untuk menteri-menteri dari Terengganu. Harap dapat sumbangkan sesuatu untuk negeri anda. Cuma yang peliknya, nampaknya Kementerian Penerangan sudah dikuasai oleh wakil-wakil dari Terengganu. Adakah ini signal bahawa PAS Terengganu akan diserang selepas ini?

Atau mampukah Terengganu akan dipenuhi dengan WIFI percuma dengan adanya menteri dan timbalan menteri dari negeri tersebut?


Post a Comment

artikel berkaitan

Related Posts with Thumbnails

propas1992 copyrights 2011

Segala Tulisan yang terdapat dalam blog ini adalah tulisan sepenuhnya propartiislammalaysia.blogspot

Sebarang salin semula di blog lain seeloknya diberikan kredit sebagai menghargai penulis asal.

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP