This Pas Supporter's Blog Is. Powered by Blogger.

RIBUAN PENDUDUK AMPANG TOLAK SUMPAH DATUK T,BERI SOKONGAN KEPADA ANWAR

Sunday, May 1, 2011

Dua malam yang lalu,yakni hari Jumaat yang lepas,aku berkesempatan untuk menghadiri satu siri ceramah umum yang agak besar di kawasan Pekan Ampang,menampilkan beberapa orang pimpinan tertinggi PKR termasuk Ketua Umumnya,Datuk Seri Anwar Ibrahim,Timbalan Presiden YB Azmin Ali,Naib Presiden YB Tian Chua, Ketua Wanita yang juga Ahli Parlimen Ampang YB Zuraida Kamarudin,Adun Ba Kelalan YB Baru Bian dan Adun Lembah Jaya YB Khasim bin Abdul Aziz (Pas).

Bermula dari Ampang Point di pinggiran MRR2 sehingga ke Pekan Ampang,bendera PKR dan Pas disusun berselang-seli di kiri kanan jalan menandakan bahawa ceramah yang diadakan pada malam tersebut adalah agak "besar",apatah lagi ketika itu heboh mengenai sumpah laknat Datuk Eskay pada sebelah siangnya di Sentul.

Ketika hadir di perkarangan kawasan ceramah di Dewan Nusa Bakti,kawasan tersebut sesak teruk dengan dipenuhi oleh kereta dan motorsikal yang diparkir di kiri dan kanan jalan selain kewujudan gerai-gerai peniaga di situ.Ceramah pada malam tersebut yang berkisar tentang Pilihanraya Negeri Sarawak bagaimanapun tenggelam dek isu sumpah laknat dan fitnah zina terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim tersebut.

Ketika hadir sekitar jam sepuluh malam,aku dapati penceramah yang sedang berucap ketika itu adalah Naib Presiden PKR yang juga Ahli Parlimen Batu,YB Tian Chua.Pelbagai perkara disentuh oleh beliau,namun apa yang menarik perhatianku adalah bagaimana kehadiran daripada penduduk di kawasan Ampang sangat memberangsangkan.Untuk pengetahuan pembaca,ceramah tersebut diadakan di dalam sebuah dewan serbaguna di mana pentas ceramahnya berada di dalam dewan.

Pun begitu,sebuah layar besar dipasang di perkarangan sebuah gelanggang kecil di tepi dewan bagi memudahkan para pendengar yang tidak berpeluang untuk masuk ke dalam dewan melihat wajah para penceramah pada malam tersebut.Sumber Keadilandaily melaporkan bahawa ribuan hadir pada ceramah pada malam tersebut manakala Malaysiakini memberikan angka sekitar 1500 orang.Bagi aku sendiri, kehadiran yang dapat aku katakan adalah sangat baik,mungkin disebabkan ianya diadakan pada malam minggu.

Ceramah pada malam itu dilihat beralih kepada isu sumpah laknat Datuk Eskay apabila seorang ustaz yang telah datang menegur Datuk Eskay sebelum dia bersumpah turut memberikan ceramahnya pada malam itu. Nama ustaz tersebut adalah Ustaz Shamsul Firdaus Alhafiz,Mantan Imam Masjid Bukit Damansara Petaling Jaya.

Pun begitu,apa yang menariknya pada malam itu,di samping jumlah pendengar yang agak ramai,kehadiran pelbagai lapisan umur,kaum dan jantina adalah sesuatu yang menarik untuk diperhatikan.Walaupun di luar dewan ketika itu dalam keadaan hujan rintik-rintik,ramai anak muda yang masih di tahap sekolah menengah datang ke ceramah tersebut.Selain itu,kehadiran pendengar secara berkeluarga juga dapat dilihat dalam ceramah tersebut sehingga ada yang membawa bayi seusia lima enam bulan dengan menaiki beca.

Dengan kehadiran pelbagai lapisan umur daripada kaum Melayu,Cina dan India,suasana ini dilihat mampu memberi kegerunan kepada Umno dan Barisan Nasional khususnya di kawasan Parlimen Ampang,sebuah kawasan yang dahulunya adalah kubu kuat Umno di Selangor.Tanpa dibayar atau diberi nasi bungkus,mereka datang secara beramai-ramai memberikan sokongan kepada Pakatan Rakyat,terutamanya Anwar yang terus diasak kiri dan kanan dengan pelbagai rekayasa fitnah jahat Umno.

Apapun,beberapa keping gambar yang diletakkan bersama dalam entri ini mungkin boleh memberikan kepada kita mengenai gambaran sebenar solidariti rakyat Ampang terhadap perjuangan Pakatan Rakyat di Selangor.

Para pendengar melimpah hingga ke luar dewan

Suasana di dalam Dewan Nusa Bakti

Orang ramai mula memenuhi ruang luar sekitar jam 10

pelbagai lapisan masyarakat hadir

YB Tian Chua menyampaikan ceramah,kelihatan di belakangnya
Ustaz Shamsul Firdaus Al Hafiz

Ceramah YB Azmin Ali Timbalan Presiden PKR

Ceramah kemuncak Anwar Ibrahim












13 ulasan:

leekonyou May 1, 2011 at 2:44:00 AM PDT  

SK DAH SUMPAH DENGAN NAMA ALLAH SWT AIYOO mungkin NUAR anugerah tohan yang dah besar panjang ANU NYA patutlah SAIFUL takberak 2 hari dan jijah dr.gigi sayang nak lepas sanggop sumpah kot dengan nama allah christian herald yang N.AJIS DAN NUAR perjuangkan untuk digunakan di paper kristian tu kot?

Anonymous,  May 1, 2011 at 6:26:00 AM PDT  

apa yang kau merepek ni syaitan?barua umno betul la kau ni....

mama gomol,  May 1, 2011 at 6:30:00 AM PDT  

Kehkehkeh...ada jugak puak2 UmporNo kat sini....

meroyan duk tengok kote Anwar Tiruan kot...
sama jenis dgn ketua korang Papa Gomol

ANUgerah Kak Wan May 1, 2011 at 6:36:00 AM PDT  

Anuwar oh Anuwar
Berceramah sekali dengan Assmin Gay Jamban di Ampang

Zuraida Mak Lampir pun ada?Kehkehkeh

Habis lah budak AMK yang jambu2....dimakan Anuwar dan Assmin Gay Jamban

Anonymous,  May 2, 2011 at 7:37:00 PM PDT  

leekonyou dan anugerah
celupar sungguh komen kamu macam dirasuk syaitan.
Ya Allah kau turunkan laknat ke atas kedua manusia ni yang tidak menggunakan akal walau berakal tidak guna agama walaupun beragama jadilah mereka sebagai manusia yang hilang akal sebagai peragai mereka.

cucukerinci May 3, 2011 at 12:06:00 AM PDT  

pencacai umnonok mana ada guna otak sebab dah sama mcm binatang yg hanya ikut arahan tuannya...kalo tak ikut nanti mampos tak makan...hidup banya nak makan sama mcam lembu dan babi.....

Anonymous,  May 3, 2011 at 8:32:00 AM PDT  

pencacai ameno mana ada akal deme ada otak je macam lembu daging ..

UHal July 4, 2011 at 8:35:00 PM PDT  

Salam,

Syarikat saya baru melancarkan satu mobile application untuk Android - MyKouponz. (untuk iPhone jugak bakal dilancarkan tidak lama lagi!)

MyKouponz ialah satu aplikasi dimana kita dapat Beli / Kongsi / Tebus / Urus Discount Deals dari pelbagai Deals company yang terlibat sperti ILoveDiscounts.my, Jackcow.com, Qpon.com.my, dan banyak lagi.

MyKouponz boleh di download secara PERCUMA di :
https://market.android.com/details?id=com.quantumbeez.android.mykouponz

Website :
http://www.mykouponz.com

Facebook :
http://www.facebook.com/ILikeMyKouponz

Twitter :
@mykouponz

Kami berbesar hati untuk menerima maklum balas dari pihak pengguna.


Terima kasih ;)

JAKA,  July 10, 2011 at 5:52:00 AM PDT  

kepada penjilat umporno....

tolong ke tepi la tak payah bagio komen apa2..semuanya sampah...

semua kejahatan umno sudah jelas dan terang...pilihlah hendakkan pemimpin syaitan atau manusia yg baik...

buang umno jauh2..pengkhianat bangsa dan agama

penjilat umno just duduk rumah dan tayang berulang2 video fitnah anwar tu....tengok video tu satu keluaega semuga semuanya manjadi bangsat bersama....

sama2 dok dlm neraka bersama rahim perogol dan eskay sampah

drugbuster July 17, 2011 at 9:55:00 PM PDT  

tshirt tragedy 907
http://reloads03.blogspot.com/2011/07/baju-tragedy-907himpunan-bersih.html

webmarhaen August 9, 2011 at 3:19:00 AM PDT  

Hello tuan,Bolehkah anda bertukar-tukar link? saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

nasib baik

Anonymous,  November 14, 2011 at 5:28:00 PM PST  

Sama jugak tahap mentali org PASngn UMNO suka mencarut dan maki orang...aduh......tp malangnya PAS UMNO sama je buat dosa ...tak pyah berlakon baik biar Allah yg menilai...Ulama adalah bebas dari kepartian/puak/asabiyah....perjuangan adalah dimulakan dengan niat kerana ALLAH
Kenali Dajal adakah Amerika atau Yahudi???tidak jawapan nya...Dajjal itu merupakan umat ISLAM sendiri yg gilakan pangkat harta..kekuasaan,dan gunakan agama untuk mengundi ..Kenali dajal adakah anda semua ni dianggap Dajjal2 kecil yang mengejar kuasa dan harta dunia...???yang gilakan demokrasi...DAJJAL TELAH KELUAR....
Cuba namakan parti apakah Nabi Muhammad SAW sertai dahulu???Parti Islam..Parti bangsa Quraisy...bukan jawapannya tiada parti pun...dan yg penting bukan demokrasi...
Tiada persamaan Antara Islam mahupun agama lain mahupun PARTI2...YA ALLAH AMANKAN MALAYSIA ampunkanlah kedua2 juak ini..damaikan mereka,...

DR AKU BUKAN SEORANG USTAZ MAHUPUN ULAMA TERSOHOR..cuma menyampaikan kebaikan kepada org lain....

Anonymous,  December 7, 2011 at 3:33:00 PM PST  

dah dijajah kito bulat 2 ikut british kalau nk merdeka deme tu letak demokrasi nk meemerintah kena masuk pilihanraya nk buat camno memenag tak de dizaman nabi buat maso la ni tu jo caronye nk memerintah katanye yusuf qardawi wajib memangkah menyokong bersetuju dengan gerakkan islam tak kiro dimana anda berado lu pikir la sendiri

Post a Comment

artikel berkaitan

Related Posts with Thumbnails

propas1992 copyrights 2011

Segala Tulisan yang terdapat dalam blog ini adalah tulisan sepenuhnya propartiislammalaysia.blogspot

Sebarang salin semula di blog lain seeloknya diberikan kredit sebagai menghargai penulis asal.

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP